Monday, July 11, 2016

Masa depan...

Hi.. malam ni takde cerite yang best... cume saje nak menulis.. merenung masa depan di hadapan laptop... laptop ni memang bukak hari2.. sebab nak tengok Running Man berulang2.. senang cite uyul dan adik2 memang tak pernah bosan tengok episod yang same..hehe..

So.. ape yang uyul nak kongsi malam ni ialah pasal masa depan.. yups.. ia adalah sesuatu yang tak dapat dipastikan tetapi kite mempunyai peluang untuk mencorakkan masa depan kite..kan3.. if uyul salah.. boleh betulkan.. uyul terima.. hehe..

Bukan ape..sebenarnye duk terfikir pasal mase depan sendiri.. dulu mase sekolah bercite2 nak keje yang best.. ade kereta..ade rumah.. ade keluarga.. bawak umi ayah mak abh keliling Malaysia.. dapat keliling Malaysia pon jadilah...hehe..

Tapi bile dah habis belajar.. cukup sampai degree... uyul dah mule rasa jauh dengan ape yang uyul impikan... susah menjadi dewasa.. bebanan hutang semakin bertambah.. tak semua orang dilahirkan dalam keluarga yang senang kan...

Tapi Alhamdulillah... walaupun belom dapat keje.. umi ayah still support.. still bagi sokongan... uyul bersyukur.. sangat2 bersyukur dengan ape yang uyul ade... semuanya rasa tenang..

Betul la orang kate.. bile kite bersyukur.. satu perasaan tenang dalam hati akan ada...dan semua yang kite lalui akan dipermudahkan olehNya...

Sesungguhnya.. Dia lah pemudah cara dan pemberi nikmat atas tiap2 sesuatu...

Syukur Ya Allah atas nikmat yang Kau telah kurniakan...

No comments:

Post a Comment